Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε τις τσουκνίδες προσεκτικά (καλύτερα με γάντια για να μη μας τσουκνίσουν και ερεθιστούν τα χέρια μας). Αφαιρούμε τα σκληρά κοτσάνια και κρατάμε μόνο τα τρυφερά μέρη του φυτού. Τις βάζουμε σε μια λεκάνη και ρίχνουμε κρύο νερό και 1 κ.σ. ξίδι. Αφήνουμε για 10 λεπτά και μετά τις ανακινούμε με ένα πιρούνι και τις σουρώνουμε. Τις ξεπλένουμε δυο – τρεις φορές και τις αφήνουμε στο σουρωτήρι να στραγγίσουν.

 

  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν.
    Προσθέτουμε τις πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κυβάκια, σοτάρουμε μερικά λεπτά και ρίχνουμε το ζωμό. Μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε και τις τσουκνίδες και αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 – 30 λεπτά.

 

  • Απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Βάζουμε σε ένα μπολ μεγάλο ένα σουρωτήρι και αδειάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας. Τον ζωμό τον ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τα υπόλοιπα στερεά υλικά τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ ή σε μούλτι και τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα.

 

  • Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για 5 λεπτά ακόμα. Τη σερβίρουμε ζεστή στολίζοντας με φρέσκα φύλλα τσουκνίδας.
  • Tην απολαμβάνουμε με κρουτόν, φρυγανισμένο ψωμί και γιαούρτι ή κρέμα γάλακτος προαιρετικά.
φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών

Μοιράσου: