Εκτέλεση
- Αφαιρούμε από τα ραδίκια τα κοτσάνια τους και ότι ξερά και κίτρινα φύλλα υπάρχουν . Τα πλένουμε καλά κάτω από το νερό της βρύσης όπως τρέχει και μετά τα βάζουμε σε μία μεγάλη λεκάνη τη γεμίζουμε με νερό και ρίχνουμε λίγο ξίδι. Αφήνουμε να μείνουν 5 έως 10 λεπτά και μετά τα βγάζουμε από το ξιδόνερο και τα βάζουμε σε στραγγιστήρι. Ξαναγεμίζουμε τη λεκάνη με καθαρό νερό, ρίχνουμε μέσα τα ραδίκια, τα ξεπλένουμε και επαναλαμβάνουμε το ίδιο μέχρι το νερό στη λεκάνη να μένει καθαρό χωρίς χώμα.
- Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε αρκετό νερό να βράσει. Προσθέτουμε στο νερό τα ραδίκια και τα βράζουμε για 30 – 45 λεπτά περίπου, ανάλογα με το πόσο τρυφερά είναι. Κατά τη διάρκεια του βρασμού τα δοκιμάζουμε για το πόσο μαλακά ή τραγανά τα θέλουμε.
- Αφού βράσουν τα στραγγίζουμε και όταν έρθει η ώρα να τα σερβίρουμε, τα τοποθετούμε σε πιατέλα, ρίχνουμε ελαιόλαδο, αλάτι, λεμόνι και έτοιμα να τα απολαύσουμε.