Εκτέλεση

  • Βάζουμε τα ξυλάκια να μουλιάσουν σε ένα μπολ με μπόλικο νερό. Διαφορετικά αφού περάσουμε τα λαχανικά, πριν τα βάλουμε στο φούρνο τυλίγουμε τα ακάλυπτα μέρη τους με αλουμινόχαρτο για να μη καούν κατά το ψήσιμο των λαχανικών.

 

  • Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, πλένουμε καλά όλα τα λαχανικά και αφήνουμε να στραγγίσουν από τα νερά. Κόβουμε τα κολοκυθάκια και τα καρότα σε κομμάτια πάχους ενός εκατοστού περίπου, τα κρεμμύδια και τις πιπεριές σε τετραγωνισμένα κομμάτια, το ίδιο και τη ντομάτα αφού αφαιρέσουμε τους σπόρους της.

 

  • Βάζουμε όλα τα λαχανικά σε ένα μπολ, προσθέτουμε το αλάτι, το ελαιόλαδο, την πάπρικα και τον κουρκουμά. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να μαριναριστούν για 1 – 2 ώρες περίπου. Περνάμε στα ξυλάκια τα λαχανικά με σειρά εναλλάξ και τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί. Ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου για 15 – 20 λεπτά περίπου γυρίζοντας να ψηθούν απ’ όλες τις πλευρές. Τα τοποθετούμε σε πιατέλα τα περιχύνουμε με κρέμα μπαλσάμικο και τα σερβίρουμε.
φωτογραφία οδηγιών