Εκτέλεση

  • Πλένουμε πολύ καλά και κόβουμε το αγριογούρουνο σε μερίδες. Βάζουμε τα κομμάτια σε ένα μπολ ρίχνουμε μέσα το κρασί, το βαλσάμικο, τους κόκκους (μπαχάρι και πιπέρι), τα φύλλα δάφνης και δενδρολίβανο ή θυμάρι. Σκεπάζουμε καλά και αφήνουμε το κρέας στη μαρινάδα για ένα βράδυ ή για αρκετές ώρες στο ψυγείο. Την επομένη στραγγίζουμε τα κομμάτια, (δεν πετάμε τη μαρινάδα – την κρατάμε) και τα σκουπίζουμε (τα στεγνώνουμε) με χαρτί κουζίνας.

 

  • Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια. Ανακατεύουμε και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν διάφανα. Προσθέτουμε τα σκόρδα, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για λίγα λεπτά ακόμα. Βγάζουμε τα κρεμμύδια με μια τρυπητή κουτάλα από την κατσαρόλα και τα τοποθετούμε στη γάστρα.

 

  • Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα κομμάτια αγριογούρουνου αφού πρώτα τα αλατοπιπερώσουμε και τα αλευρώσουμε. Τα σοτάρουμε, γυρίζοντας τα να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές. Σβήνουμε με τη μαρινάδα, προσθέτουμε τον πελτέ και το μέλι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε μερικά λεπτά και βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

 

  • Αδειάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας (κρέας και μαρινάδα) στη γάστρα πάνω από τα κρεμμύδια. Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους  170 βαθμούς C για 2 ώρες περίπου. Προς το τέλος του ψησίματος ελέγχουμε και δοκιμάζουμε, αν χρειάζεται αλάτι και αν ψήθηκε καλά το κρέας πριν το βγάλουμε από το φούρνο. Πρέπει να είναι μαλακό και η σάλτσα μελωμένη.

 

  • Σερβίρουμε με τηγανιτές πατάτες και μια δροσερή πράσινη σαλάτα !!!

 

 

 

φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών