Εκτέλεση

  • Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρέας απ’ όλες τις πλευρές. Το βγάζουμε σε πιατέλα ή άλλο σκεύος και  ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια, τα σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν και μαλακώσουν. Ξαναβάζουμε το κρέας, ανακατεύουμε και σε λίγα λεπτά ρίχνουμε το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράζει το κρέας για μία ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσει αρκετά. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον άνηθο και τα μαρούλια, τα ανακατεύουμε με προσοχή, συμπληρώνουμε αν χρειάζεται νερό και αφήνουμε να βράζει το φαγητό σε χαμηλή φωτιά για 20΄- 30΄ περίπου. Προσέχουμε να μη λιώσουν τα μαρούλια και να μείνει το φαγητό μας με λίγο ζωμό.

 

  • Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.
    Χτυπάτε πρώτα τα ασπράδια να πήξουν και μετά προσθέτουμε τους κρόκους. Συνεχίζουμε το χτύπημα και ρίχνουμε σιγά – σιγά το χυμό λεμονιού. Χτυπάμε συνέχεια και προσθέτουμε λίγο-λίγο από το ζεστό ζωμό της κατσαρόλας.

 

  • Περιχύνουμε με το αυγολέμονο το φαγητό, ανακινούμε την κατσαρόλα να πάει παντού και την αφήνουμε  πάνω στο σβηστό αλλά ζεστό μάτι της κουζίνας για να δέσει καλύτερα η σάλτσα και να μείνει ζεστό μέχρι να το σερβίρουμε.
φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών