Εκτέλεση

  • Πλένουμε καλά τις καραβίδες και τις βράζουμε με αρκετό αλατισμένο νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα για 5 έως 6 λεπτά. Σουρώνουμε και κρατάμε το νερό για να βράσουμε σ’ αυτό τα μακαρόνια.

 

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα ανοιχτή (φαρδιά) ή βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για 5΄. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι ανακατεύουμε με προσοχή και προσθέτουμε στην κατσαρόλα τις ντομάτες και τη ζάχαρη. Αδειάζουμε και το κουτί κονκασέ και βράζουμε για 15 – 20΄ μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά της ντομάτας και δέσει η σάλτσα. Ρίχνουμε τις καραβίδες, και αφήνουμε να βράσουν για 10΄ μέσα στη σάλτσα. Κρατάμε μερικές για το στόλισμα της πιατέλας. Ανακατεύουμε και κλείνουμε τη φωτιά.

 

  • Στο διάστημα αυτό βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία τους, στο νερό που κρατήσαμε από τις καραβίδες. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα. Δοκιμάζουμε για αλάτι και όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε από τη φωτιά και τα στραγγίζουμε.

 

  • Τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα τη σάλτσα με τις καραβίδες. Ανακατεύουμε προσεκτικά ή καλύτερα κουνάμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσουν μαζί 1 έως 2 λεπτά ακόμα για να αναμειχθούν οι γεύσεις τους. Αδειάζουμε σε μια μεγάλη βαθιά πιατέλα, τοποθετούμε τις καραβίδες που κρατήσαμε από πάνω και σερβίρουμε αμέσως.

 

 

 

φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών