Εκτέλεση

  • Πλένουμε τα λεμόνια και τα ξύνουμε ελαφρά. Το ξύσμα δεν το πετάμε, το κρατάμε και το στεγνώνουμε ή το βάζουμε στον καταψύκτη, για να το χρησιμοποιήσουμε σε συνταγές που θα χρειαστεί. Χαράζουμε στα τέσσερα, αφαιρούμε τη φλούδα και την κόβουμε σε μικρές φέτες.

 

  • Τις Βάζουμε σε μία κατσαρόλα με κρύο νερό για 1 – 2 μέρες και αλλάζουμε το νερό τρεις φορές την ημέρα για να ξεπικρίσουν. Σουρώνουμε και ρίχνουμε τις φλούδες στην κατσαρόλα με νερό που βράζει. Τις ζεματάμε για 5΄, χύνουμε το νερό και προσθέτουμε φρέσκο ζεστό νερό. Επαναλαμβάνουμε το βράσιμο (ζεμάτισμα) για 2 – 3 φορές.

 

  • Τα αδειάζουμε σε σουρωτήρι και τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά. Βάζουμε στην κατσαρόλα τη ζάχαρη με το νερό. Μόλις λιώσει η ζάχαρη και αρχίσει να βράζει το σιρόπι, ρίχνουμε τις φέτες λεμονιού. Όσο βράζουν παρακολουθούμε και αν σχηματιστεί αφρός τον αφαιρούμε με ένα κουτάλι.

 

  • Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15 – 20 λεπτά. Κλείνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το γλυκό για ένα βράδυ στην κατσαρόλα.Την άλλη μέρα βλέπουμε αν έχει δέσει το γλυκό, ρίχνοντας μια σταγόνα σιρόπι στο νύχι ή σε ένα πιατάκι. Αν είναι έτοιμο το σιρόπι η σταγόνα θα μείνει σταθερή. Αν απλώσει σημαίνει ότι θέλει κι άλλο βράσιμο. Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.

 

  • Αν το γλυκό έχει ζαχαρώσει ρίχνουμε λίγο ζεστό νερό και αφήνουμε να πάρει μία βράση. Όταν είναι έτοιμο, μοιράζουμε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα, τα σφραγίζουμε και τα αποθηκεύουμε σε δροσερό ντουλάπι ή στο ψυγείο.
φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών

Μοιράσου: