Εκτέλεση

  • Κοσκινίζουμε μαζί τα δύο είδη αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ σε μία λεκάνη.

 

  • Σε ένα μπολ ή μία λεκάνη χτυπάμε καλά το ελαιόλαδο, το καλαμποκέλαιο και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι, το λικέρ, το ξύσμα και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το κοσκινισμένο αλεύρι, και ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να γίνει η ζύμη μας αρκετά μαλακή και να μην κολλάει στα χέρια.

 

  • Στην περίπτωση που η ζύμη μας είναι σκληρή προσθέτουμε λίγο χυμό πορτοκάλι. Αντιθέτως αν η ζύμη είναι αρκετά μαλακή και δεν πλάθεται, δηλαδή κολλάει στα χέρια προσθέτουμε λίγο αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε το επιθυμητό μείγμα.

 

  • Σε μία φόρμα στρώνουμε χαρτί ψησίματος το λαδώνουμε και απλώνουμε τη ζύμη (κρατάμε ένα μικρό κομμάτι για το τέλος… από πάνω). Στρώνουμε τη μαρμελάδα πάνω στη ζύμη, φτιάχνουμε διάφορα σχέδια ή λωρίδες και τις τοποθετούμε πάνω στη μαρμελάδα.

 

  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 – 180° C για 30′- 35′ περίπου (πάντα ανάλογα με το φούρνο μας), μέχρι η ζύμη να ροδίσει. Τη βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και βγάζουμε την πάστα φλόρα με προσοχή σε μία πιατέλα.

 

    • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.

 

φωτογραφία οδηγιών