Εκτέλεση

Γίνοvται δύο φύλλα το ένα μεγαλύτερο για να κάνουμε τον κόθρο.
{Μεγαλώνουμε την δόση για να κρατήσουμε ζυμάρι που θα στολίσουμε την πίτα για να πλάσουμε το χταπόδι}
Βράζουμε το χταπόδι αφού το έχουμε καθαρίσει σε νερό κι όταν κρυώσει το ψιλοκόβουμε. Μετά σοτάρουμε το κρεμμύδι σκόρδο με την ντομάτα και όλα τα μυρωδικά να γίνει μια ωραία σαλτσούλα. Ρίχνουμε και το χταποδάκι να ομογενοποιηθούν.
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το ρύζι με λίγο αλάτι και βουτυράκι.Το ρίχνουμε στην σάλτσα με το χταπόδι κι ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε και το μοσχοκάρυδο.
Στρώνουμε στο ταψί το μεγαλύτερο φύλλο κάτω απλώνουμε το γόμο σε όλη την πίτα βάζουμε το πάνω φύλο και κλείνουμε τον κόθρο.
Αλείφουμε με λάδι την επιφάνεια ή με μαύρο τσάι.
Την ψήνουμε περίπου για μια ώρα στους 180 βαθμούς αναλόγως με το φούρνο.
Γίνεται και με απλά παραδοσιακά φύλλα πίτας .
Καλή όρεξη!

 

φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών