Εκτέλεση

  • Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο! Παραδοσιακή της Αρκαδίας!

 

  • Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα, ρίχνουμε το σιμιγδάλι, και ανακατεύουμε συνέχεια για  να μη σβολιάσει  μέχρι να πήξει. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά προσθέτουμε τη ζάχαρη, τις βανίλιες, το βούτυρο και ανακατεύουμε.

 

  • Χτυπάμε τ΄ αυγά σ’ ένα μπολ (κρατάμε λίγη ποσότητα να την ρίξουμε πάνω στην πίτα πριν το ψήσιμο).
  • Ρίχνουμε  στην κρέμα τα αυγά, ανακατεύουμε καλά και την αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί. Απλώνουμε πάνω στην κρέμα το αυγό που κρατήσαμε, την πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και  ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 30 – 45 λεπτά περίπου ανάλογα με το φούρνο μας μέχρι  να πάρει χρώμα.