Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με τη σόδα. Σε ένα μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να ασπρίσουν. Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε το αβγό και τη βανίλια. Προσθέτουμε το αλεύρι σε δόσεις μέχρι να γίνει η ζύμη μαλακιά (να πλάθεται εύκολα). Στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου ή το ταψί με λαδόχαρτο και βουτυρώνουμε ελαφρώς.
Δουλεύουμε λίγο ακόμα τη ζύμη με τα χέρια μας και κατόπιν την ανοίγουμε σε φύλλο με πάχος μισό εκατοστό περίπου, κόβουμε καρδούλες με κουπ – πατ και τις αραδιάζουμε πάνω στο βουτυρωμένο λαδόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 10 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
ΓΛΑΣΟ: Βάζουμε τη ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ, ρίχνουμε το νερό λίγο λίγο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει το γλάσο όπως το θέλουμε, ώστε να απλώνεται εύκολα πάνω στα μπισκότα. Αν θέλουμε ρίχνουμε πολύ μικρή ποσότητα κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής για να έχουμε ένα απαλό ροζ χρώμα. Χρησιμοποιούμε το γλάσο αμέσως γιατί στεγνώνει γρήγορα. Πριν προλάβει να στεγνώσει ρίχνουμε πάνω στα μπισκότα τα αμύγδαλα για να κολλήσουν.