Εκτέλεση

  • Καταπληκτικά μασουράκια γεμισμένα με κρέμα βανίλιας!!! Τα λατρέψαμε!!!

 

  • Σε μία κατσαρόλα  ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη κρέμα (εκτός από το  βούτυρο και τη  βανίλια που τα ρίχνουμε στο τέλος όταν πήξει η κρέμα). Τη  βάζουμε στη φωτιά  και ανακατεύουμε μέχρι  να  πήξει. Αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το  βούτυρο και τη  βανίλια και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν στην κρέμα. Συνεχίζουμε να
  • ανακατεύουμε κάθε λίγο για να μη κάνει κρούστα.

 

  • Στρώνουμε τα φύλλα στον πάγκο  όλα μαζί, το ένα πάνω στο άλλο
    Τα κόβουμε με ένα μαχαίρι σε τρία ίσια κομμάτια κατά μήκος και τα σκεπάζουμε με μία υγρή πετσέτα για να μη στεγνώσουν.

 

  • Βουτυρώνουμε ένα  κομμάτι φύλλου και βάζουμε μία γεμάτη κουταλιά της σούπας κρέμα στη μέση  μιας άκρης από τη στενή πλευρά.
  • Διπλώνουμε το φύλλο της στενής πλευράς πάνω από την γέμιση να την καλύψουμε και επίσης διπλώνουμε προς τα μέσα τις άκρες του φύλλου αριστερά και δεξιά κατά μήκος και το τυλίγουμε σε ρολό.  Περνάμε τις άκρες του φύλλου με λίγο νεράκι για να κολλήσουν. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν.

 

  • Τοποθετούμε τα μασουράκια σε βουτυρωμένο ταψί. Βουτυρώνουμε καλά και τα μασουράκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.