Εκτέλεση

  • Βάζουμε τα σποράκια κινόα σε ένα γυάλινο δοχείο με αρκετό νερό και τ’ αφήνουμε για 5-6 ώρες. Κατόπιν τα σουρώνουμε με λεπτό σουρωτήρι. Τα βάζουμε πάλι στο γυάλινο δοχείο και για πώμα χρησιμοποιούμε τούλι για να τα στραγγίζουμε εύκολα. Το στερεώνουμε με λάστιχο. Πρέπει να προσέξουμε το δοχείο να έχει μεγάλο στόμιο και να μην είναι πολύ μικρό, γιατί τα σποράκια θα φουσκώσουν, θα βλαστήσουν και θέλουν το χώρο τους. Ξεπλένουμε 3 – 4 φορές την ημέρα και στραγγίζουμε πάντα. Τα φυλάμε σε σκοτεινό ντουλάπι και με την υγρασία που μένει στο δοχείο θα βοηθηθούν να βλαστήσουν γρήγορα. Μετά από 24 ώρες περίπου αρχίζουν και σκάνε τα φύτρα.

 

  • Τώρα είναι έτοιμα να τα χρησιμοποιήσουμε. Τα ξεπλένουμε καλά με νερό, και τα στεγνώνουμε λίγο απαλά με χαρτί κουζίνας. Αν δεν τα βάλουμε όλα στη σαλάτα μας τα διατηρούμε στο ψυγείο για 3 – 4 ημέρες μέσα σε ένα μπολ  καλά σφραγισμένο (αφού βάλουμε στον πυθμένα του απορροφητικό χαρτί κουζίνας), ή στις ειδικές σακούλες που χρησιμοποιούμε για το ψυγείο.

 

  • Προσοχή! μη ξεχνάμε να τα ξεπλένουμε. Έτσι τους δίνουμε συχνά υγρασία για να μη στεγνώσουν  και η φρεσκάδα του νερού τα κρατάει καθαρά.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών

Μοιράσου: