Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα καρότα και τις πατάτες, πλένουμε καλά και τα κόβουμε σε κύβους. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τον κύβο λαχανικών, τα καρότα, τις πατάτες, το κρεμμύδι, τα πράσα, το λάδι, λίγο αλάτι και βράζουμε για 30 λεπτά περίπου σε μέτρια θερμοκρασία. Βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και πολτοποιούμε τα λαχανικά στο multi ώστε να αποκτήσουν βελούδινη υφή. Αν η σούπα γίνει πολύ πηχτή, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό και βράζουμε λίγο ακόμα 5΄περίπου. Τη σερβίρουμε ζεστή με λίγο χυμό λεμονιού ή με μια κουταλιά γιαούρτι ή προσθέτουμε λίγη πάπρικα ή μπούκοβο (προαιρετικά) και κρουτόν.

φωτογραφία οδηγιών

Μοιράσου: