Εκτέλεση

  • Αλησμόνητες γεύσεις!!!
  • Παραδοσιακό, λαχταριστό, οικονομικό και εύκολο γλυκάκι στα γρήγορα!!!

 

  • Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά μαζί εκτός απ’ το χυμό λεμονιού (θα τον προσθέσουμε στο τέλος). Βράζουμε για 8 – 10 λεπτά από την ώρα που θ’ αρχίσει ο βρασμός. Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.

 

  • Ανοίγουμε το πακέτο και απλώνουμε τα φύλλα δύο -δύο βουτυρωμένα μεταξύ τους. Τα διπλώνουμε στη μέση, βουτυρώνουμε την επάνω επιφάνια και τυλίγουμε σφιχτά σε ρόλο αρχίζοντας από τη διπλωμένη πλευρά με το χέρι ή με τη βοήθεια μίας λεπτής βέργας (όπως πολύ λεπτό πλάστη ή βελόνα πλεξίματος). Αφαιρούμε με προσοχή τη βέργα και τοποθετούμε το ρολό σε ένα ταψί. Με λίγο νερό βρέχουμε τις άκρες των φύλλων για να κολλήσουν στο ρολό. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσουν όλα τα φύλλα.  Σκεπάζουμε το ταψί με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 20 έως 30 λεπτά. Μετά κόβουμε τα ρολά σε μικρά κομμάτια και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί με σειρά.

 

  • Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160  – 170 C για 50 έως 60 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο μας μέχρι να ψηθούν και να ροδίσουν αρκετά. Προσοχή όμως μην τα κάψουμε…

 

  • Μόλις  βγάζουμε τα κουρκουμπίνια από το φούρνο τα σιροπιάζουμε αμέσως. Όπως είναι στο ταψί, ρίχνουμε το  σιρόπι κρύο με μία κουτάλα από πάνω τους και τ’ αφήνουμε μέχρι να το ρουφήξουν όλο.

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.
φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών