Εκτέλεση
- Σε φαρδιά, ανοιχτή κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε την πάπρικα, τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το λάχανο χοντροκομμένο, το δυόσμο, ανακατεύουμε και μόλις μαραθεί λίγο προσθέτουμε το ζωμό, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσει το λάχανο για 15 λεπτά περίπου.
- Βάζουμε την κινόα σε ένα σουρωτήρι την ξεπλένουμε καλά με νερό και τη ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το λάχανο. Ανακατεύουμε καλά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά περίπου ακόμα ή μέχρι να βράσει το λάχανο, εξατμιστούν τα υγρά και μείνει το φαγητό με το λαδάκι του.
- Όση ώρα βράζει παρακολουθούμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.