Εκτέλεση

  • Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ μαζί καλαμποκάλευρο, αλεύρι για όλες τις χρήσεις, μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αυγό, το γιαούρτι και το ελαιόλαδο (κρατάμε λίγο για τις φόρμες) και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

 

  • Λαδώνουμε ελαφρά τις θήκες από δύο φόρμες για μάφινς (12 θήκες) και βάζουμε από μία κουταλιά (καλά γεμάτη) μείγμα στην κάθε μια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 – 200 βαθμούς C για 20΄-30΄ περίπου ανάλογα με το φούρνο μας μέχρι να φουσκώσουν και να ροδοκοκκινίσουν τα ψωμάκια.

 

  • Τα βγάζουμε από τις φόρμες και τα τοποθετούμε σε σχάρα να κρυώσουν. Ζεστά στο πρωινό με μαρμελάδα ή μέλι είναι φανταστικά.

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.
φωτογραφία οδηγιών