Εκτέλεση

Βράζουμε το κριθαράκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, το στραγγίζουμε και το αφήνουμε να περιμένει μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά.

Σε μία χαμηλή ανοιχτή κατσαρόλα ή σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, μαλακώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο, την κέτσαπ, την πάπρικα, τα ντοματίνια, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και μείνει μια δεμένη σάλτσα. Κλείνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε. Στο τέλος προσθέτουμε τις σαρδέλες, τη ρίγανη το μαϊντανό και ανακατεύουμε προσεχτικά για να μη διαλυθούν οι σαρδέλες.

φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών

Μοιράσου: