Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη βάση

  • Αλέθουμε στο μούλτι το παστέλι μαζί με το τσουρέκι. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το βιτάμ. Ανακατεύουμε καλά και απλώνουμε το μείγμα μέσα σε τσέρκι διαμέτρου 16 – 18 εκατοστά , το οποίο έχουμε τοποθετήσει πάνω σε μια πιατέλα. Πιέζουμε με ένα κουτάλι να απλωθεί το μείγμα και βάζουμε την πιατέλα στο ψυγείο.

Ετοιμάζουμε την κρέμα αμύγδαλο

  • Βάζουμε τη ζελατίνη σε ένα μικρό μπολ μαζί με το 1/3 από το γάλα αμυγδάλου για να μουλιάσει. Ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα με τη στέβια σε μια μικρή κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε συνέχεια και μόλις ζεσταθεί αρκετά, λίγο πριν αρχίσει να βράζει το γάλα, προσθέτουμε το κρύο γάλα με τη ζελατίνη και το μέλι. Κλείνουμε τη φωτιά, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζελατίνη και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει. Βάζουμε στο ψυγείο και παρακολουθούμε…
  • Λίγο πριν αρχίσει να παγώνει η κρέμα όσο είναι ακόμα σε υγρή μορφή, τη βγάζουμε από το ψυγείο, βγάζουμε και την πιατέλα. Ρίχνουμε την κρέμα μέσα στο τσέρκι πάνω στο τριμμένο παστέλι. Βάζουμε πάλι την πιατέλα στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά η κρέμα για 2 – 3 ώρες περίπου. Αφού παγώσει ή λίγο πριν σερβίρουμε ξεφορμάρουμε προσεκτικά την τούρτα ανοίγοντας το τσέρκι και τραβώντας το προς τα πάνω. Αν διαπιστώσουμε ότι τα υλικά της τούρτας έχουν κολλήσει στα τοιχώματα και δεν βγαίνει εύκολα το τσέρι, τότε βοηθάμε λίγο προσεχτικά με ένα μαχαίρι, το οποίο περνάμε ανάμεσα στην τούρτα και το σκεύος.

Επικάλυψη τούρτας

  • Αλέθουμε στο μούλτι το παστέλι και πασπαλίζουμε την τούρτα μας. Ψιλοκόβουμε τους ξηρούς καρπούς και τους σκορπάμε πάνω από το παστέλι μαζί με τα ψιλοκομμένα αποξηραμένα φρούτα.

Εγώ αντί για ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα χρησιμοποίησα μία μπάρα που τα είχε όλα…

Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.

φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών