Εκτέλεση

Αφού κόψουμε τα κοτσάνια και τα φύλλα από τα παντζάρια τα πλένουμε καλά, τα στεγνώνουμε και τα τυλίγουμε το κάθε ένα χωριστά με αλουμινόχαρτο. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι και τα ψήνουμε 1 ώρα περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 C.

Μόλις ψηθούν τα αφήνουμε λίγα λεπτά και τα ξεφλουδίζουμε όσο είναι ζεστά ακόμα. Τα κόβουμε σε λεπτά ραβδάκια και τ’ αφήνουμε στην άκρη.

Ψήνουμε τις πιπεριές στο γκρίλ. Καταλαβαίνουμε ότι ψήθηκαν μόλις καεί (μαυρίσει) η εξωτερική τους φλούδα. Τις γυρίζουμε να ψηθούν απ’ όλες τις πλευρές. Μόλις δούμε ότι έχουν ψηθεί τις βάζουμε σε ένα σακουλάκι ή τις τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Μετά τις ξεφλουδίζουμε, τις ανοίγουμε και τις καθαρίζουμε εσωτερικά από τα σπόρια. Τις κόβουμε όπως και τα παντζάρια. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα παντζάρια και τις πιπεριές απαλά. Σε μια πιατέλα απλώνουμε τα φύλλα της σαλάτας αφού πρώτα τα πλύνουμε καλά και τα στεγνώσουμε. Προσθέτουμε τα παντζάρια και τις πιπεριές πάνω στα φύλλα. Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ χτυπώντας όλα τα υλικά μαζί σε σέικερ, περιχύνουμε τη σαλάτα, στολίζουμε με τα φρέσκα φύλλα βασιλικού ή μέντας και σερβίρουμε.

 

φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών

Μοιράσου: