Σαλάτα κολοκύθα με σιτάρι

13 Οκτωβρίου 2018

Πλούσια σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά!!! Souper food η σαλάτα μας! απολαυστική και χορταστική!!!

Υλικά

  • 500 γρ. κολοκύθα, καθαρισμένη και τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια, μπουκιές
  • 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 1 φλιτζ. του τσαγιού  σιτάρι
  • διάφορα πράσινα λαχανικά για σαλάτα καλά πλυμένα, στεγνωμένα και κομμένα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • μερικά φύλλα και τρυφερές κορυφές μελισσόχορτο, δυόσμο ή μαϊντανό

για τη σάλτσα

  • 1 κ.σ. μέλι
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • αλάτι

Εκτέλεση

  • Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το σιτάρι με αρκετό κρύο νερό το βράζουμε για 50 – 60 λεπτά, ή μέχρι να γίνει μαλακό. Το σουρώνουμε και αφήνουμε να κρυώσει.

 

  • Βάζουμε την κολοκύθα σε ένα ταψί. Προσθέτουμε λάδι, αλάτι, και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς  για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να αποκτήσει χρυσαφί χρώμα. Την αφήνουμε να κρυώσει και ετοιμάζουμε τη σάλτσα βάζοντας το λάδι, το ξίδι, το μέλι, το αλάτι και τη μουστάρδα σε ένα μπολ ή σέικερ και ανακατεύουμε καλά.

 

  • Τοποθετούμε τα λαχανικά, το σιτάρι, και την κολοκύθα σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε απαλά και προσθέτουμε τη σάλτσα. Αδειάζουμε σε πιατέλα η σαλατιέρα, στολίζουμε με τα φύλλα από μελισσόχορτο ή μαϊντανό ή δυόσμο και σερβίρουμε.

 

 

 

 

φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.