Εκτέλεση
- Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το σιτάρι με αρκετό κρύο νερό το βράζουμε για 50 – 60 λεπτά, ή μέχρι να γίνει μαλακό. Το σουρώνουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
- Βάζουμε την κολοκύθα σε ένα ταψί. Προσθέτουμε λάδι, αλάτι, και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να αποκτήσει χρυσαφί χρώμα. Την αφήνουμε να κρυώσει και ετοιμάζουμε τη σάλτσα βάζοντας το λάδι, το ξίδι, το μέλι, το αλάτι και τη μουστάρδα σε ένα μπολ ή σέικερ και ανακατεύουμε καλά.
- Τοποθετούμε τα λαχανικά, το σιτάρι, και την κολοκύθα σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε απαλά και προσθέτουμε τη σάλτσα. Αδειάζουμε σε πιατέλα η σαλατιέρα, στολίζουμε με τα φύλλα από μελισσόχορτο ή μαϊντανό ή δυόσμο και σερβίρουμε.