Εκτέλεση
Πλένουμε πολύ καλά τα φύλλα του μαρουλιού, αφήνουμε σε στραγγιστήρι να φύγουν τα πολλά νερά τους, τα στεγνώνουμε λίγο με χαρτί κουζίνας και τα ψιλοκόβουμε με μαχαίρι. Καθαρίζουμε τα αγγουράκια και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Βάζουμε όλα τα λαχανικά σε σαλατιέρα, προσθέτουμε το καλαμπόκι, το σιτάρι και ανακατεύουμε απαλά. Ππροσθέτουμε το μαϊντανό ή δυόσμο, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το μηλόξιδο και σερβίρουμε αμέσως .