Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα σπαράγγια από το σκληρό κοτσάνι τους και τη φλούδα. Τα ζεματάμε για 3΄ σε αλατισμένο νερό που βράζει. Αμέσως τα μεταφέρουμε σε μπολ με κρύο νερό για να κοπεί ο βρασμός τους, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Πλένουμε πολύ καλά τα λαχανικά, τα στεγνώνουμε και τα κόβουμε με το χέρι. Τα τοποθετούμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα σπαράγγια. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα, χτυπάμε να ομογενοποιηθούν, περιχύνουμε τη σαλάτα μας, τη στολίζουμε με το μαϊντανό, τον άνηθο και τα άνθη. ‘Ετοιμη να τη σερβίρουμε.