Σαλάτα πασχαλινή

26 Απριλίου 2019

Δροσερή σαλάτα!!! με μαρούλι, μυρωδικά , σπαράγγια και σάλτσα μουστάρδας!!! Στολισμένη με βρώσιμα λουλούδια εποχής!!!

Υλικά

  • 1 γαλλική σαλάτα
  • 1 μικρό μαρούλι
  • 1 σγουρή σαλάτα
  • 1 ματσάκι σπαράγγια
  • κλαδάκια μαϊντανό και άνηθο
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 3 κ.σ. ξίδι
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • αλάτι
  • άνθη από πασχαλιά, μπιζέλι, γεράνι ή άλλα άνθη  να είναι όμως βρώσιμα

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα σπαράγγια από το σκληρό κοτσάνι τους και τη φλούδα. Τα ζεματάμε για 3΄ σε αλατισμένο νερό που βράζει. Αμέσως τα μεταφέρουμε σε μπολ με κρύο νερό για να κοπεί ο βρασμός τους, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Πλένουμε πολύ καλά τα λαχανικά, τα στεγνώνουμε και τα κόβουμε με το χέρι. Τα τοποθετούμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα σπαράγγια. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα, χτυπάμε να ομογενοποιηθούν, περιχύνουμε τη σαλάτα μας, τη στολίζουμε με το μαϊντανό, τον άνηθο και τα άνθη. ‘Ετοιμη να τη σερβίρουμε.

φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.