Σαλάτα πράσινη με αβοκάντο

11 Νοεμβρίου 2018

Υλικά

  • Πράσινα διάφορα φύλλα για σαλάτα
  • 1 ώριμο αβοκάντο
  • 1/2 φλιτζ. του τσαγιού ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα
  • 1 μεγάλη ντομάτα σε λεπτές φέτες
  • 2 κ.σ. ηλιόσπορους καθαρισμένους
  •  5 κ.σ.  ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
  • αλάτι
  • χυμό λεμονιού (για το αβοκάντο)

Εκτέλεση

  • Πλένουμε τα λαχανικά, τα στραγγίζουμε, αφαιρούμε τα σκληρά κοτσάνια και τα κόβουμε με το χέρι σε μεγάλα κομμάτια. Καθαρίζουμε το αβοκάντο το κόβουμε σε λεπτές φέτες και το ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσει.

 

  • Ετοιμάζουμε τη σάλτσα : χτυπάμε σε ένα μπολ (ελαιόλαδο, μπαλσάμικο και αλάτι).

 

  • Σε μια πιατέλα ή σαλατιέρα ρίχνουμε όλα τα υλικά, (αφήνουμε τους ηλιόσπορους για το τέλος) ανακατεύουμε καλά, περιχύνουμε με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με τους ηλιόσπορους. Η σαλάτα μας είναι έτοιμη να τη σερβίρουμε.
φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.