Εκτέλεση
- Πλένουμε τα λαχανικά, τα στραγγίζουμε, αφαιρούμε τα σκληρά κοτσάνια και τα κόβουμε με το χέρι σε μεγάλα κομμάτια. Καθαρίζουμε το αβοκάντο το κόβουμε σε λεπτές φέτες και το ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσει.
- Ετοιμάζουμε τη σάλτσα : χτυπάμε σε ένα μπολ (ελαιόλαδο, μπαλσάμικο και αλάτι).
- Σε μια πιατέλα ή σαλατιέρα ρίχνουμε όλα τα υλικά, (αφήνουμε τους ηλιόσπορους για το τέλος) ανακατεύουμε καλά, περιχύνουμε με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με τους ηλιόσπορους. Η σαλάτα μας είναι έτοιμη να τη σερβίρουμε.