Εκτέλεση
- Απ’ το βράδυ βάζουμε τα ρεβίθια σε ένα μπολ με άφθονο κρύο νερό. Το πρωί τα ξεπλένουμε καλά και τα βάζουμε να βράσουν για 45′- 50′ περίπου φροντίζοντας να αφαιρούμε τον αφρό που σχηματίζεται κατά τη διάρκεια του βρασμού. Προσέχουμε να μην λιώσουν, τα θέλουμε καλά βρασμένα και ολόκληρα.
- Τα σουρώνουμε και μόλις κρυώσουν τα βάζουμε σε μια πιατέλα μαζί με τη ρόκα. Ρίχνουμε μέσα τα ντοματίνια ή τις πιπεριές, σχοινόπρασο ή κρεμμυδάκια φρέσκα και ανακατεύουμε.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ταχίνι, το χλιαρό νερό ανακατεύουμε καλά να λιώσει το ταχίνι και προσθέτουμε το ξίδι, το λεμόνι, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό ακόμα για να μην είναι πολύ πηχτή η σάλτσα μας. Λίγο πριν την ώρα σερβιρίσματος ρίχνουμε τη σάλτσα στη σαλάτα.