Skip to content
Υλικά
Για τη σαλάτα
- 1 μαρούλι
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 10 φράουλες κομμένες σε φέτες
- 2 μέτρια καρότα σε λεπτές λουρίδες (φλούδες)
- μερικά κλαράκια φρέσκο άνηθο
- 1/3 φλιτζ. του τσαγιού αμύγδαλα ψιλοκομμένα
Για τη σάλτσα
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. ξίδι
- 1 κ.γ. μέλι
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. νερό
- αλάτι
Εκτέλεση
- Πλένουμε τα φύλλα από το μαρούλι τ’ αφήνουμε να στεγνώσουν λίγο και τα κόβουμε. Τα βάζουμε σε μια σαλατιέρα και προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα καρότα τις φράουλες και τον άνηθο.
- Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα βάζο ή στο μπλέντερ ή στο μούλτι και τα χτυπάμε πολύ καλά. Μόλις αναμειχθούν τα υλικά και αποκτήσουμε μια πηχτή σάλτσα περιχύνουμε τη σαλάτα, προσθέτουμε τα αμύγδαλα και σερβίρουμε.
