Skip to content
Υλικά
- 6 βρασμένα αβγά
- 800 γρ. πατάτες
- 1 ντομάτα
- 8 ελιές
- 8 πράσινα τρυφερά φύλλα από σγουρή σαλάτα ή μαρούλι
- 4 κ.σ ελαιόλαδο
- χυμό από μισό λεμόνι
- αλάτι
- πιπέρι
- γλυκιά πάπρικα.
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε κύβους και τις βράζουμε. Τις βάζουμε σε σουρωτήρι και αφήνουμε να κρυώσουν λίγο. Καθαρίζουμε τα αβγά και τα κόβουμε σε φέτες. Τοποθετούμε τις πατάτες και τα αβγά σε μια σαλατιέρα, προσθέτουμε τις ντομάτες κομμένες και τις ελιές (αφαιρούμε το κουκούτσι και τις κόβουμε στα τέσσερα. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, το λάδι και το χυμό λεμονιού μαζί χτυπημένα. Τοποθετούμε τα πράσινα τρυφερά φύλλα γύρω στη σαλάτα, προσθέτουμε λίγη πάπρικα από πάνω και σερβίρουμε.