Εκτέλεση

  • Μαζεύουμε λουλούδια για τη σαλάτα μας πάντα με προσοχή  γιατί  δεν τρώγονται όλα (κάποια λουλούδια είναι τοξικά – δηλητηριώδη). Πρέπει να  τα γνωρίζουμε καλά για να συλλέξουμε τα σωστά  που  θα χρησιμοποιήσουμε. Επίσης πρέπει να προσέξουμε τα λουλούδια να μην έχουν ψεκαστεί με φυτοφάρμακα. Το καλύτερο είναι να καλλιεργούμε τα δικά σας βιολογικά άνθη ή να είμαστε  σίγουροι για την τοποθεσία που θα κάνουμε τη συγκομιδή. Πάντα πρέπει να προσέχουμε για τυχόν έντομα που μπορεί να υπάρχουν  και να τα πλένονται καλά με κρύο νερό πριν τα χρησιμοποιήσουμε.Συλλέγουμε τα λουλούδια το πρωί και τα διατηρούμε δροσερά στο ψυγείο μέσα σε ένα σφραγισμένο δοχείο όπου έχουμε βάλει και μία υγρή πετσέτα για υγρασία. Μπορούν να διατηρηθούν έτσι για μερικές μέρες. Πριν τα χρησιμοποιήσουμε τα αναζωογονούμε πλένοντας τα σε κρύο νερό για λίγα λεπτά. Καλό είναι να αφαιρούμε τους στήμονες γιατί η γύρη από κάποια άνθη μπορεί σε μερικά άτομα να προκαλεί αλλεργία.
  • Σε ένα μικρό μπολ, χτυπάμε μαζί ( ελαιόλαδο, ξίδι, αλάτι, μουστάρδα, μέλι.

 

  • Βάζουμε το μαρούλι και τη ρόκα χοντροκομμένα σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίχνουμε τα φύλλα καπουτσίνου ψιλοκομμένα, προσθέτουμε τις λωρίδες από αγγούρι ή κολοκύθι, τα μπιζέλια  ολόκληρα  (λοβούς ), τις κορυφές από τα σπαράγγια και τα μυρωδικά .

 

  • Περιχύνουμε με τη σάλτσα, σκορπάμε από πάνω ολόκληρα άνθη και πέταλα λουλουδιών και σερβίρουμε.
φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών