Εκτέλεση

Πλένουμε τα πράσινα λαχανικά, τα στραγγίζουμε από τα νερά τους και αφού τα κόψουμε σε χοντρά κομμάτια τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια ή το ξερό κρεμμύδι, τα μισά σύκα, τα μισά καρύδια και ανακατεύουμε. Σε ένα σέϊκερ ή σε μούλτι ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα (λάδι, μέλι, μηλόξιδο ή μπαλσάμικο και αλάτι) και χτυπάμε πολύ καλά, έτσι ώστε να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους. Προσθέτουμε τη σάλτσα στη σαλάτα, ανακατεύουμε πολύ καλά, απαλά και τη μεταφέρουμε σε μια πιατέλα ή σαλατιέρα. Ρίχνουμε από πάνω τα υπόλοιπα σύκα και καρύδια και τη γραβιέρα. Σερβίρουμε αμέσως.

φωτογραφία οδηγιών