Εκτέλεση

Αφαιρούμε τα φύλλα και κοτσάνια από τους βολβούς των παντζαριών (δεν τα πετάμε θα τα χρησιμοποιήσουμε σε άλλη σαλάτα). Πλένουμε πολύ καλά αφαιρώντας το χώμα που ίσως είναι κολλημένο πάνω τους. Τα βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό για 30 λεπτά, τα βγάζουμε από το νερό και τα αφήνομε να κρυώσουν. Τα καθαρίζουμε από τις φλούδες τους και τα κόβουμε σε ροδέλες.
Σε μια σαλατιέρα βάζουμε τα κρεμμύδια στη μέση. Καθαρίζουμε τη λακέρδα αφαιρώντας το δέρμα και τυχόν κόκαλα (αν υπάρχουν) και την κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Ρίχνουμε τη λακέρδα στα κρεμμύδια, ανακατεύουμε απαλά, προσθέτουμε γύρο – γύρο τα καρότα και μετά τα παντζάρια σε σειρά δημιουργώντας ένα κύκλο. Σε ένα βάζο με καπάκι ή σε σέϊκερ βάζουμε το ελαιόλαδο, το μηλόξιδο, λίγο αλάτι και πιπέρι. Χτυπάμε καλά και περιχύνουμε με τη σάλτσα τη σαλάτα μας, σκορπάμε από πάνω το μαϊντανό και σερβίρουμε.

φωτογραφία οδηγιών