Εκτέλεση
Πλένουμε πολύ καλά τα λαχανικά, τα στραγγίζουμε από τα νερά τους και τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια με τα χέρια. Τα φύλλα καπουτσίνου τα ψιλοκόβουμε, γιατί πρέπει να διασκορπιστούν σε όλη τη σαλάτα και να δώσουν τη δροσερή, πικάντικη – πιπεράτη γεύση τους.
Τα βάζουμε όλα σε σαλατιέρα, προσθέτουμε τους ηλιόσπορους, τα κράνμπερυ, το τυρί και ανακατεύουμε απαλά. Eτοιμάζουμε το ντρέσινγκ χτυπώντας καλά στο μούλτι ή σε σέϊκερ το λάδι, το μέλι, το ξίδι, το αλάτι και περιχύνουμε τη σαλάτα. Ρίχνουμε από πάνω τα σποράκια ροδιού, τα άνθη καπουτσίνου, και σερβίρουμε.