Εκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου (τα προτιμάμε al dente). Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: Χτυπάμε καλά όλα τα υλικά μαζί να ομογενοποιηθούν.
Βάζουμε τα ζυμαρικά σε ένα μπολ, προσθέτουμε τις πιπεριές, την κάπαρη, τις λιαστές ντομάτες και τις ελιές ανακατεύουμε απαλά και αδειάζουμε τα υλικά σε μια σαλατιέρα η πιατέλα. Περιχύνουμε με τη σάλτσα, προσθέτουμε το σολομό, το μαϊντανό, στολίζουμε με το δυόσμο και τοποθετούμε τη σαλάτα στο ψυγείο μέχρι να τη σερβίρουμε.