Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε το σπανάκι ξεχωρίζοντας τα πράσινα φύλλα για την πίτα μας , το σπανακόρυζο, ή όποιο άλλο φαγητό και κρατάμε το πάνω μέρος από τις ρίζες μαζί με τα κοτσάνια για τη σαλάτα.

 

  • Τα πλένουμε αρκετά καλά να φύγει το χώμα που είναι κολλημένο πάνω τους και τ’ αφήνουμε για 10 λεπτά σε μία λεκάνη με αρκετό νερό και 2 κ.σ. ξίδι. Ξεπλένουμε καλά 2 – 3 νερά και τα στραγγίζουμε.
  • Βάζουμε σε μία κατσαρόλα νερό να βράσει και ρίχνουμε τα κοτσάνια. Βράζουμε για 10 λεπτά περίπου (λιγότερο αν είναι πολύ τρυφερά, περισσότερο αν είναι σκληρά. Αφού βράσουν τα σουρώνουμε. Τα βάζουμε σε πιατέλα ή σαλατιέρα, αλατίζουμε, ρίχνουμε το ψιλοκομμένε σκόρδο, το ξίδι ή λεμόνι και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά και έτοιμη η σαλάτα μας… ιδιαίτερη και πολύ γευστική.
φωτογραφία οδηγιών