Τονοσαλάτα με ρύζι

28 Οκτωβρίου 2018

Υλικά

  • 3/4  φλιτζ. τσαγιού ρύζι
  • 2 κουτιά (κονσέρβες) τόνο σε νερό
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού αγγουράκια τουρσί  ψιλοκομμένα ή  κάπαρη
  • 2 πιπεριές (κίτρινη και πράσινη) σε μικρά κυβάκια
  • 1 μικρό αγγουράκι ή τρυφερό κολοκυθάκι σε μικρούς κύβους
  • μερικά φύλλα  μαρουλιού ή από γαλλική σαλάτα (κομμένα με το χέρι)
  • 1 καρότο κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • χυμό λεμονιού
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βράζουμε το ρύζι σε αρκετό αλατισμένο νερό, σουρώνουμε και το αφήνουμε να κρυώσει. Στραγγίζουμε τον τόνο. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα χτυπώντας στο σεϊκερ το λεμόνι, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι.

 

  • Σε σαλατιέρα βάζουμε όλα τα υλικά τα ανακατεύουμε και στο τέλος προσθέτουμε τον τόνο. Περιχύνουμε με τη σάλτσα και η σαλάτα μας είναι έτοιμη να την απολαύσουμε.
φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.