Εκτέλεση

  • Σ’ ένα μπολ χτυπάμε το ταχίνι, το χυμό πορτοκαλιού, και τη ζάχαρη για 5΄. Έπειτα προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το γαρίφαλο, τελευταίες τις σταφίδες και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Πρέπει να γίνει χυλός μέτριος (όχι πολύ αραιός αλλά ούτε και πολύ σφιχτός). Αν χρειαστεί προσθέτουμε αλεύρι ή χυμό πορτοκαλιού, ανάλογα με τη ρευστότητα του μείγματος.

 

  • Στρώνουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα τη λαδώνουμε με το σησαμέλαιο ή το αραβοσιτέλαιο και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι για να μη κολλήσει κατά το ψήσιμο. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς C για 45-50 λεπτά περίπου.

 

  • Δοκιμάζουμε μ’ ένα μαχαίρι (το βυθίζουμε στο κέικ και αν  βγει καθαρό είναι έτοιμο, διαφορετικά συνεχίζουμε το ψήσιμο). Αφού ψηθεί αφήνουμε να μείνει 10΄ στο ταψί. Μετά το βάζουμε σε πιατέλα κοσκινίζουμε από πάνω τη ζάχαρη άχνη ρίχνουμε και τις μαύρες σταφίδες και το κέικ μας είναι έτοιμο!!!
φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών