Κέικ με μπανάνα και καρύδια

11 Οκτωβρίου 2018

Υλικά

 

  • ½ φλιτζ. του τσαγιού βούτυρο μαλακό (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 φλιτζ. του τσαγιού καστανή ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 200 γρ. τσιπς μπανάνα
  • ½ φλιτζ. του τσαγιού καρύδια χοντροκομμένα
  • 2 φλιτζ. του τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του απλό ή ολικής άλεσης
  • 1 κ.γ. κανέλα σκόνη
  • ½ κ.γ. γαρύφαλλο σκόνη
  • λίγη τριμμένη σοκολάτα (λευκή και μαύρη) για στόλισμα

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη, μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο και να ασπρίσει. Προσθέτουμε ένα – ένα τα αυγά και χτυπάμε καλά ώσπου να αναμειχθούν τα υλικά.

 

  • Αλέθουμε τα τσίπς μπανάνας στο μούλτι και τα ρίχνουμε μαζί με τα καρύδια στο μείγμα των αυγών συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε καλά.

 

  • Αδειάζουμε το μείγμα σε μακρόστενη φόρμα στρωμένη με χαρτί ψησίματος, ισιώνουμε την επιφάνεια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου. Το αφήνουμε λίγα λεπτά στη φόρμα και μετά το ξεφορμάρουμε και το τοποθετούμε σε σχάρα μέχρι να κρυώσει. Στολίζουμε με τη σοκολάτα και λίγα καρύδια και είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.
φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.