Εκτέλεση

  • Ένα υγιεινό σνακ με σουσάμι και μέλι γεμάτο ενέργεια!!!

  • Αρχαιοελληνικό – παραδοσιακό εύκολο γλυκό, τονωτικό και θρεπτικό!… Πλούσιο σε βιταμίνη Ε, ασβέστιο, φώσφορο, κάλιο, μαγνήσιο, σίδηρο.

 

  • Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ψήνουμε το σουσάμι σε μέτρια φωτιά για 3-5 λεπτά. Ανακατεύουμε συνέχεια με προσοχή γιατί μπορεί πολύ εύκολα να καεί. Μπορούμε να το ψήσουμε και στον φούρνο, αλλά θέλει μεγαλύτερη προσοχή.

 

  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μέλι μέχρι να αρχίσει να βράζει. Αν κάνει αφρό τον αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα. Πρέπει να δέσει καλά για να έχει επιτυχία. Προσθέτουμε το ψημένο σουσάμι και ανακατεύουμε συνεχώς ώστε να αναμειχθεί καλά με το μέλι. Βγάζουμε λίγο από το μείγμα μας σε ένα καθαρό πιάτο και το αφήνουμε να κρυώσει. Αν ξεκολλάει εύκολα από το πιάτο τότε είναι έτοιμο.

 

  • Αλείφουμε με σουσαμέλαιο μία ξύλινη επιφάνεια και αδειάζουμε πάνω το μείγμα. Με ένα μικρό πλάστη βρεγμένο με νερό, απλώνουμε καλά ώστε να έχει παντού το ίδιο ύψος. Προσέχουμε να μην έρθουν τα χέρια σας σε επαφή με το μείγμα γιατί μπορεί πολύ εύκολα να καούμε και μάλιστα άσχημα επειδή το καυτό μέλι κολλάει στο δέρμα.

 

  • Όταν κρυώσει και πριν στεγνώσει καλά κόβουμε με ένα μεγάλο μαχαίρι που έχουμε λαδώσει, σε μικρά παστελάκια ή σε μπάρες στο μέγεθος και σχήμα θέλουμε. Όταν κρυώσουν τα παστέλια μας τ’ αποθηκεύουμε σε γυάλινο μπολ που κλείνει αεροστεγώς και βάζουμε φύλλα από λαδόκολλα μεταξύ τους για να μην κολλήσουν. Το παστέλι μπορεί να διατηρηθεί πολύ καιρό.

Καλή επιτυχία! και καλή απόλαυση!

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.

 

φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών