Εκτέλεση

  • Μαζεύουμε με προσοχή τα άνθη γιατί λόγω της ευωδιάς τους μαζεύουν πολλές μέλισσες.  Κόβουμε  τα τσαμπιά τους και αφαιρούμε τα άνθη. Τα βάζουμε σε μία λεκάνη με κρύο νερό και λίγο ξίδι για να απομακρυνθούν κάποια μικρά έντομα που μπορεί να υπάρχουν. Τα ξεπλένουμε καλά προσεχτικά για να μη τα καταστρέψουμε, τ’ αφήνουμε να στραγγίσουν από τα νερά τους  σε σουρωτήρι και μετά τα βάζουμε σε πετσέτα για να στεγνώσουν.  Στη συνέχεια αφαιρούμε το κοτσανάκι τους και τους στήμονες και κρατάμε μόνο τα πέταλα.

 

  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το καλαμποκάλευρο σε ένα μπολ μαζί με το μπέικιν πάουντερ. Χτυπάμε τα αυγά σε άλλο μπολ, ρίχνουμε σιγά – σιγά μείγμα από το αλεύρι και τα υπόλοιπα υλικά. Στο τέλος προσθέτουμε τα πέταλα από τα άνθη και ανακατεύουμε.

 

  • Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου. Το βγάζουμε από τη φόρμα, το αφήνουμε να κρυώσει και το στολίζουμε με επιπλέον άνθη. Προαιρετικά ρίχνουμε  λίγο μέλι και σερβίρουμε.

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.
φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών