Εκτέλεση

  • Ετοιμάζουμε τη βάση…Αν φτιάξουμε δικό μας παντεσπάνι συνταγή ->εδώ

 

  • Ετοιμάζουμε την κρέμα κάστανο… Χρησιμοποίησα έτοιμα βρασμένα. Αλέθουμε τα κάστανα στο μπλέντερ ή στο multi ώστε να γίνουν πουρές. Ρίχνουμε τον πουρέ στην κατσαρόλα μαζί με το νερό και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε τη βανίλια, και σιγοβράζουμε την κρέμα σε χαμηλή φωτιά για 20 – 30 λεπτά περίπου μέχρι να πήξει η κρέμα.

 

  • Ετοιμάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής… Ρίχνουμε σε κατσαρόλα με κοίλο πάτο το μισό γάλα και τη βάζουμε στη φωτιά. Προσθέτουμε τη μισή ζάχαρη και τη βανίλια.
    Σε ένα µπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κορν – φλαουρ, προσθέτουμε τ’ αυγά,  την άλλη μισή ζάχαρη, 1 πρέζα αλάτι και ρίχνουμε λίγο – λίγο το υπόλοιπο μισό γάλα ανακατεύοντας συνέχεια τα υλικά ώστε να γίνουν χυλός. Μόλις το γάλα στην κατσαρόλα πάρει βράση, ρίχνουμε σιγά – σιγά το χυλό και δουλεύουμε πολύ καλά µε το σύρµα προς όλες τις πλευρές της κατσαρόλας για να μην πιάσει η κρέμα και να ψηθεί ομοιόμορφα. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να πήξει καλά και να πάρει μία – δύο βράσεις. Ρίχνουμε και το βούτυρο, συνεχίζοντας να ανακατεύουμε ώστε να αναμειχθεί  με την κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, την αδειάζουμε σε άλλο σκεύος, όπως ένα ανοιχτό μπολ ή σαλατιέρα και αφήνουμε να κρυώσει. Για να μη κάνει κρούστα στην επιφάνεια καλύπτουμε με μεμβράνη. Για να βοηθήσουμε ώστε να κρυώσει πιο γρήγορα βάζουμε το σκεύος με την κρέμα μέσα σε μια λεκάνη με κρύο νερό και παγάκια.

 

  • Ετοιμάζουμε την τούρτα…
    Κόβουμε το παντεσπάνι οριζοντίως με μαχαίρι ή με σπάγκο σε τέσσερις δίσκους στο ίδιο πάχος. Τους ραντίζουμε με το σιρόπι (προαιρετικά). Τοποθετούμε τον ένα δίσκο σε μια πιατέλα και απλώνουμε πάνω του μισή από την κρέμα ζαχαροπλαστικής. Προσθέτουμε το δεύτερο δίσκο και απλώνουμε την κρέμα κάστανο. Συνεχίζουμε με τον τρίτο δίσκο, την άλλη μισή κρέμα ζαχαροπλαστικής και καλύπτουμε από πάνω με τον τέταρτο δίσκο. Πασπαλίζουμε με άχνη ή διακοσμούμε σύμφωνα με τη φαντασία μας και η τούρτα κάστανο έτοιμη!
φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών