Εκτέλεση
…κωκ… αγαπημένο κέρασμα των παιδικών μας χρόνων!
τούρτα κωκ… με αφράτες βάσεις από κέικ ή παντεσπάνι, ανάμεσά τους κρέμα ζαχαροπλαστικής αρωματισμένη με βανίλια… και από πάνω για επικάλυψη γλάσο με σοκολάτα υγείας!!!
Ετοιμάζουμε τη βάση
- Σ΄ ένα μπολ χτυπάμε όλα τα υλικά για τη βάση 5 έως 6 λεπτά. Σε 2 ταψάκια διαμέτρου 20 – 22 εκ. στρώνουμε λαδόκολλα, βουτυρώνουμε και μοιράζουμε το μείγμα. Ψήνουμε για 30 έως 35 λεπτά περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 – 180 βαθμούς C. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν
Ετοιμάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής:
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε λίγο από το γάλα, τους κρόκους αυγών, τη μισή ζάχαρη, τη βανίλια, το αλεύρι και το κόρν φλάουρ. Χτυπάμε με το σύρμα (αυγοδάρτη) μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα με την υπόλοιπη ζάχαρη και την βάζουμε στη φωτιά να ζεσταθεί. Πριν αρχίσει να βράζει, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε στο ζεστό γάλα, λίγο – λίγο το μείγμα με τα αυγά και ανακατεύουμε. Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και σιγοβράζουμε την κρέμα ανακατεύοντας συνέχεια με το σύρμα μέχρι να πήξει.
- Μόλις πήξει, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε και αδειάζουμε την κρέμα σε καθαρό μπολ. Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη, με τρόπο ώστε να εφάπτεται με την κρέμα και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Ετοιμάζουμε την τούρτα κωκ
- Σε μία πιατέλα τοποθετούμε την μία βάση με το φουσκωτό μέρος προς τα κάτω. Απλώνουμε πάνω την κρέμα ζαχαροπλαστικής και καλύπτουμε με την άλλη βάση έτσι ώστε το φουσκωτό μέρος να είναι προς τα πάνω.
- Λιώνουμε τη σοκολάτα υγείας σε χαμηλή φωτιά σ’ ένα κατσαρολάκι ή σε μπεν μαρι, αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το γάλα, το βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει το βούτυρο και να ενωθούν τα υλικά. Όσο το μείγμα είναι χλιαρό το απλώνουμε στην επιφάνεια της τούρτας κωκ.