Εκτέλεση

  • Εντυπωσιακά και γευστικότατα!… για να μοσχομυρίσει το σπίτι Χριστούγεννα!.. Μπισκότα με καστανή ζάχαρη…  βούτυρο και άρωμα βανίλιας!!!

 

  • Σε ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα  να γίνει αφράτο. Προσθέτουμε το αυγό χτυπάμε και μετά το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα για να ενσωματωθούν καλά τα υλικά. Ρίχνουμε τη βανίλια και λίγο – λίγο το αλεύρι. Μαζί με το αλεύρι που θα ρίξουμε πρώτα κοσκινίζουμε το μπέϊκιν πάουντερ και το αλάτι. Ζυμώνουμε μέχρι να πετύχουμε μια απαλή, μαλακή ζύμη και όχι σφιχτή. Αν κολλάει στα χέρια προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμη. (Από το αλεύρι θα χρησιμοποιήσουμε όσο χρειάζεται για να γίνει η ζύμη όπως τη θέλουμε). Μπορεί να μείνει λίγο ή να χρειαστεί να συμπληρώσουμε…κι άλλο. Αν η ζύμη μας γίνει πολύ σφιχτή ρίχνουμε λίγο γάλα…

 

  • Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους μισού εκατοστού και με κουπ πατ σε διάφορα σχήματα όπως δεντράκια, αστέρια, καρδούλες κ.α. κόβουμε και δημιουργούμε μπισκότα. Τα μεταφέρουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς C για 10 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Τα βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

 

Ετοιμάζουμε το γλάσο:

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά την άχνη με το νερό. Καλύπτουμε τα μπισκότα  με γλάσο και αμέσως όσο είναι υγρό το γλάσο πριν στεγνώσει τα διακοσμούμε με τις ζαχαρωτές  μπίλιες. Τ’ αφήνουμε να στεγνώσουν και είναι έτοιμα!

 

  • Αν θέλουμε να φαίνονται χιονισμένα κοσκινίζουμε πάνω τους ζάχαρη άχνη αφού πρώτα στεγνώσουν καλά ή τα πασπαλίζουμε με καρύδα. Καλή επιτυχία!!! Καλά Χριστούγεννα!!!

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.
φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών