Εκτέλεση

  • Κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ, με το διακόπτη στη μεγάλη ταχύτητα, μέχρις ότου το μείγμα γίνει αφράτο. Προσθέτουμε έναν – έναν τους κρόκους των αυγών. Ρίχνουμε τη σοκολάτα (λιωμένη). Κατόπιν προσθέτουμε λίγο – λίγο εναλλάξ το μείγμα από το αλεύρι και το γιαούρτι. Προσθέτουμε επίσης τη βανίλια και τα καρύδια (εγώ δεν έβαλα καρύδια, έτσι έγινε πιο ελαφρύ) και ανακατεύουμε το μείγμα απαλά.

 

  • Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα, την προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα. Αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με αλεύρι ένα τετράγωνο ταψάκι με πλευρά 25 εκατοστά (αν δεν έχουμε τετράγωνο ταψάκι χρησιμοποιούμε την παραλληλόγραμμη φόρμα για κέικ). Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 177 βαθμούς κελσίου ή 350 βαθμούς φαρενάϊτ, για 40 λεπτά περίπου. Δεν θέλουμε να στεγνώσει πολύ μέσα, πρέπει να μείνει υγρό. Αφού ψηθεί το βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει λίγο μέχρι να ετοιμάσουμε το γλάσο.

 

  • Βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα τη σοκολάτα, προσθέτουμε το νερό, το γάλα και τη βανίλια. Ανακατεύουμε το μείγμα σε σιγανή φωτιά ή σε μπαιν μαρι μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Προσθέτουμε το βούτυρο ανακατεύουμε να λιώσει και να αναμειχθεί με τη σοκολάτα και το γλάσο μας είναι έτοιμο. Θέλουμε η ρευστότητά του να είναι όπως το μέλι για να μπορεί εύκολα να απλωθεί.

 

  • Ξεφορμάρουμε το κέικ, περιχύνουμε με το γλάσο, και το γαρνίρουμε με καρύδια χωρισμένα στη μέση. Εγώ το στόλισα με άνθη – κρινάκια που έφτιαξα με πάστα αμυγδάλου και κιτρίνισα κάποια με χρώμα ζαχαροπλαστικής. Έτοιμο να το απολαύσουμε με τους φίλους μας!
φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών

Μοιράσου: