Εκτέλεση

  • Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και τη βάζουμε στη φωτιά μέχρι να έρθει σε σημείο βρασμού. Αποσύρουμε αμέσως από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια σοκολάτας.
    Ανακατεύουμε καλά να λιώσει η σοκολάτα, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και προσθέτουμε το τριμμένο τσουρέκι.

 

  • Ανακατεύουμε καλά να αναμειχθούν τα υλικά και  αδειάζουμε το μείγμα μέσα σε τσέρκι διαμέτρου 18 – 20 εκ. το οποίο έχουμε τοποθετήσει σε μια πιατέλα. Πιέζουμε με ένα κουτάλι να απλωθεί ομοιόμορφα το μείγμα.

 

  • Λιώνουμε σε μπεν-μαρι ή σε φούρνο μικροκυμάτων τα άλλα 200 γρ. κουβερτούρα, ρίχνουμε μέσα το βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει  και να αναμειχθεί με τη ζεστή σοκολάτα. Αφήνουμε να κρυώσει (όχι να παγώσει) και ρίχνουμε μέσα την κρέμα και το ποτό επιλογής μας. Ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μείγμα μέσα στο τσέρκι πάνω από τη βάση σοκολάτας – τσουρεκιού. Απλώνουμε ομοιόμορφα και αφήνουμε την τούρτα στο ψυγείο να παγώσει.

 

  • Πριν το σερβίρισμα, βγάζουμε προσεχτικά το τσέρκι στολίζουμε την τούρτα μας, πασπαλίζουμε με σκόνη κακάο και είναι έτοιμη!!! Τέλεια!!!
φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών