Μπισκότα αφράτα με ηλιόσπορους

15 Σεπτεμβρίου 2017

…για το πρωϊνό μας… τον απογευματινό καφέ ή το τσάι, για το γραφείο

αλλά και για το σχολείο.

Υλικά

  • 2 φλιτζ. του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 φλιτζ. του τσαγιού βούτυρο
  • 1/2 φλιτζ. του τσαγιού ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 1 βανίλια
  • 1/3 φλιτζ. του τσαγιού ηλιόσπορους καθαρισμένους
  • 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά (εκτός από τους ηλιόσπορους) και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. Η ζύμη μας θα γίνει ένας πηχτός χυλός. Αν χρειασθεί προσθέτουμε λίγο γάλα ή αλεύρι, ανάλογα. Βάζουμε κουταλιές από το μείγμα στο ταψί του φούρνου το οποίο έχουμε στρώσει με λαδόκολλα. Ρίχνουμε από πάνω τους ηλιόσπορους και ψήνουμε στους 170°C για 20-35 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο μας) μέχρι να ροδίσουν τα μπισκότα.

φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.