Εκτέλεση

  • Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι και το αλάτι. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει το μείγμα αφράτο. Ρίχνουμε τη βανίλια και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά να αναμειχθούν καλά τα υλικά. Πλάθουμε και ανοίγουμε τη ζύμη σε 2 δίσκους. Τυλίγουμε με πλαστική μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει, τουλάχιστον 2 ώρες ή όλη τη νύχτα.

 

  • Κόβουμε τα μπισκότα με κουπ πατ σε σχήμα καρδιάς.  Τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου στρωμένη με χαρτί ψησίματος σε απόσταση μεταξύ τους και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς C για 10 έως 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά οι άκρες. Τα βγάζουμε από τη λαμαρίνα και τα τοποθετούμε σε συρμάτινη σχάρα για να κρυώσουν.

 

  • Τ’ αλείφουμε με την μαρμελάδα και τα βάζουμε σε πιατέλα. Αν θέλουμε τα πασπαλίζουμε με τριμμένη καρύδα ή ζάχαρη άχνη.

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.
φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών