Εκτέλεση
- Σε μια λεκάνη χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη καλά μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε τη μαγιά, ένα – ένα τα αυγά, το ασπράδι, συνεχίζουμε το χτύπημα και ρίχνουμε το μαχλέπι, το κακουλέ και το γάλα. Προσθέτουμε λίγο – λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να γίνει κανονική – εύπλαστη και να μην κολλάει στα τοιχώματα της λεκάνης και στα χέρια μας. Αφήνουμε για 20 έως 30 λεπτά να ξεκουραστεί η ζύμη.
- Πλάθουμε κουλουράκια σε σχήματα που θέλουμε. Τ’ αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν, τ’ αλείφουμε με τον κρόκο αραιωμένο με λίγο γάλα χλιαρό, τα πασπαλίζουμε με το σουσάμι και το μαυροκούκι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 15 λεπτά περίπου, ανάλογα με το φούρνο μας μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.