Εκτέλεση
- Χτυπάμε το καλαμποκέλαιο μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μείγμα. Προσθέτουμε το κονιάκ, τη βανίλια και ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε λίγο – λίγο το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε να προσθέτουμε αλεύρι ώσπου να γίνει η ζύμη εύπλαστη.
- Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 1 εκατοστού περίπου και με κουπ πατ σε σχήματα καρδιάς, λουλουδιών, σαλιάρας κ.α. κόβουμε μπισκότα.
- Στρώνουμε σε ταψί ή στη λαμαρίνα του φούρνου λαδόκολλα και τοποθετούμε τα μπισκότα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 – 180 βαθμούς για 10΄ – 15′ περίπου.
- Ανοίγουμε τη ζαχαρόπαστα και με τα ίδια κουπ πατ κόβουμε σχέδια και τα τοποθετούμε πάνω στα μπισκότα. Σε ένα μικρό κομμάτι ζαχαρόπαστα ρίχνουμε λίγο κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής, πλάθουμε καλά να αναμειχθεί και δημιουργούμε μικρά ανθάκια – τριαντάφυλλα ή άλλα σχέδια και στολίζουμε τα μπισκότα!!!