Εκτέλεση

Σε ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μείγμα και να γίνει αφράτο. Προσθέτουμε τα αυγά μετά το γάλα και συνεχίζουμε να χτυπάμε για να ενσωματωθούν καλά τα υλικά. Ρίχνουμε τη βανίλια και λίγο – λίγο το αλεύρι. Μαζί με το αλεύρι που θα ρίξουμε πρώτα κοσκινίζουμε το μπέϊκιν πάουντερ και το αλάτι. Ζυμώνουμε μέχρι να πετύχουμε μια απαλή, μαλακή, ζύμη και όχι σφιχτή. Αν κολλάει στα χέρια προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμη. Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους μισού εκατοστού και με κουπ πατ σε διάφορα σχήματα (χριστουγεννιάτικα) κόβουμε και σχηματίζουμε μπισκοτάκια.Τα μεταφέρουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς C για 8 – 10 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Τα βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

 

Ετοιμάζουμε το γλάσο: σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά την άχνη με το νερό. Αν θέλουμε γλάσο και σε άλλα χρώματα το χωρίζουμε σε διαφορετικά μπολ, ανάλογα με το πόσα χρώματα θέλουμε και ρίχνουμε 1 – 2 σταγόνες από κάθε χρώμα ζαχαροπλαστικής στο κάθε μπολ και ανακατεύουμε. Λιώνουμε και τη σοκολάτα σε μπεν μαρι ή στο φούρνο μικροκυμάτων.
Καλύπτουμε τα μπισκότα κάποια με γλάσο, τα υπόλοιπα με σοκολάτα και όσο είναι υγρά πριν στεγνώσουν το γλάσο και ή σοκολάτα πάνω στα μπισκότα τα διακοσμούμε με πολύχρωμη τρούφα, τριμμένη σοκολάτα, χρωματιστή ζάχαρη, χρωματιστή καρύδα, (χρησιμοποιούμε τα χρώματα ζαχαροπλαστικής) και ότι άλλο φανταστούμε. Τ’ αφήνουμε να στεγνώσουν και είναι έτοιμα!

Αν θέλουμε να φαίνονται χιονισμένα κοσκινίζουμε πάνω τους ζάχαρη άχνη αφού πρώτα στεγνώσουν   καλά.

Καλή επιτυχία!!! Καλά Χριστούγεννα!!!

 

φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών