Εκτέλεση

  • Ετοιμάζουμε τους μπεζέδες: η συνταγή και  εδώ

 

  • Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Προσθέτουμε τις βανίλιες και τη ζάχαρη σταδιακά, 1 κ.σ. τη φορά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνουν σφιχτή και γυαλιστερή μαρέγκα. Τοποθετούμε με ένα κ.σ. κουταλιές από μαρέγκα αραιά σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ρίχνουμε από πάνω τα αμύγδαλα και ψήνουμε τους μπεζέδες για 1 ώρα και 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 100 βαθμούς C και αφήνουμε στο φούρνο μέχρι να κρυώσουν.

 

  • Ετοιμάζουμε το παγωτό: η συνταγή και εδώ

 

  • Χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά μαζί, μέχρι το μείγμα να γίνει μια πολύ πηχτή κρέμα. Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε τριμμένα μπισκότα, ξηρούς καρπούς, τριμμένη σοκολάτα ή ότι μας αρέσει. Αδειάζουμε σε ένα πλαστικό μπολ μεγάλο (να υπάρχει κενό γιατί στη συνέχεια θα προσθέσουμε και τους μπεζέδες) το κλείνουμε με το καπάκι του και το βάζουμε στην κατάψυξη για 2 – 3 ώρες ώσπου να αρχίσει να παγώνει (να μην παγώσει πολύ).

 

  • Βγάζουμε το παγωτό από την κατάψυξη, το ανακατεύουμε απαλά και ρίχνουμε μέσα σπασμένα μεγάλα κομμάτια από μπεζέδες. Ανακατεύουμε πάλι ελαφρά. Στρώνουμε με ένα κουτάλι την επιφάνεια του παγωτού και από πάνω, απλώνουμε μπεζέδες και ολόκληρους και σπασμένα κομμάτια. Σκεπάζουμε το μπολ με το καπάκι του και βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη. Το αφήνουμε αρκετές ώρες μέχρι να παγώσει καλά.

 

 

 

φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών

Μοιράσου: