Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε 3/4 φλιτζ. του τσαγιού από το γάλα (κρύο). Προσθέτουμε τη ζελατίνη,  ανακατεύουμε και αφήνουμε για 4 λεπτά να φουσκώσει.

 

  • Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα και το βάζουμε στη φωτιά  μέχρι να ζεσταθεί αρκετά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τη βανίλια, το γάλα με τη ζελατίνη και το μέλι  ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να διαλυθούν και ομογενοποιηθούν τα υλικά.

 

  • Αδειάζουμε το μείγμα σε μία φόρμα με σχήμα καρδιάς και την βάζουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες μέχρι να παγώσει.  Μετά  ξεφορμάρουμε με προσοχή. Βυθίζουμε τη φόρμα σε καυτό νερό για 2-3 δευτερόλεπτα, περνάμε  ένα μαχαίρι περιμετρικά ανάμεσα στην κρέμα και τη φόρμα. Με μια πιατέλα σερβιρίσματος σκεπάζουμε τη φόρμα, με το ένα χέρι κρατάμε την πιατέλα και με το άλλο γυρίζουμε ανάποδα τη φόρμα μέσα στην πιατέλα με μια κίνηση. Έτσι θα έρθει (το πάνω κάτω), και  η πανακότα μέσα στην πιατέλα έτοιμη. Την περιχύνουμε με μέλι ή αν θέλουμε κάποιο σιρόπι ή γλυκό κουταλιού ή μαρμελάδα της αρεσκείας μας (εδώ όμως προσθέτουμε θερμίδες και ενοχές) και τη σερβίρουμε.

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.
φωτογραφία οδηγιών